Sendviče

Sendvič se sýrem

Suroviny: 30 g sýra (strouhaného nebo na plátky), 15 g másla, 50 g chleba.

Sendvič s kaškavalem (balkánským sýrem)

Suroviny: 30 g kaškavalu, 15 g másla, 50 g chleba.

Sendvič s kuřecím masem

Suroviny: 30 g vařeného vykostěného kuřete, 15 g másla, 50 g chleba, 0,1 g černého pepře, 1 g hořčice, sůl na ochucení.

Sendvič s ruským salátem

Suroviny: 40 g ruského salátu, 50 g chleba, 5 g másla, 5 g majonézy.

Bulharské menu.
Bulharské menu. Foto Jan Dvořák

Sendvič s pečeným masem

Suroviny: 25 g pečeného telecího nebo vepřového masa, 15 g másla, 50 g chleba, 2 g hořčice, 0,1 g černého pepře, sůl na ochucení.

Sendvič s vařenými vejci

Suroviny: 1 vejce, 15 g másla, 50 g chleba.

Sendvič s klobásou

Suroviny: 30 g klobásy, 15 g másla, 50 g chleba.

Sendvič s jikrami

Suroviny: 25 g jiker, 15 g másla, 50 g chleba.

Sendvič s rybičkami

Suroviny: 50 g ryb, 15 g másla, 50 g chléb, 5 ml citrónové šťávy.

Sendvič s uzenou rybou

Suroviny: 40 g uzené ryby, 15 g másla, 50 g chleba, 5 ml citrónové šťávy.

Sendvič se sardinkami

Suroviny: 30 g sardinek, 15 g másla, 50 g chleba, 5 ml citrónové šťávy.