Saláty

Salát ze zelené fazolky

500g zelené fazolky, 4-5 česneků, olej, ocet, sůl, kopr.

Fazolky svaříme (pozor nerozvařit), česnek se rozdrtí, smíchá s koprem, octem, olivovým olejem a posolí dle chuti a polije se na fazolku.

Zelný salát

1 malé zelí, 1 mrkev, 1 celer, olej, ocet, sůl.

Zelí nakrájíme na plátky, přidáme nastrouhanou mrkev a jemně nakrájený celer. Vše promícháme se solí, octem a olejem, ozdobíme kousky celeru nebo mrkve.

Salát z brambor a červené řepy

1kg brambor, 1 řepa, sůl, olej, ocet.

Brambory uvaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Zvlášť uvaříme řepu a nakrájíme ji na kousky. Vše promícháme, dochutíme solí, olejem a octem.

Salát z brambor a uzené ryby

1kg brambor, 1 uzená makrela, sůl, šťáva z 1 citronu.

Brambory uvařte, oloupejte, nakrájejte na kousky. Rybu očistěte od kůže a kostí, nakrájejte na plátky. Smíchejte s brambory a dochuťte šťávou z 1 citronu. Posypte petrželkou.