Přílohy

Specialita Nui

300g mouky, 4 ks vejce, 1 polévková lžíce oleje, sůl.

Těsto zamícháme následovně: Do mouky vlijeme vejce, přidáme sůl, olej a zamícháme. Dobře promíchané těsto rozdělíme na 3 až 4 části a vytvoříme z nich placky tenké 1 mm. Necháme odpočinout 10 až 15 minut až povrch těsta oschne a nelepí se při krájení. Těsto nakrájíme na dlouhé proužky o šířce 10cm a z nich nakrájíme proužky o šířce 3 až 4 mm. Nakrájené proužky položíme na suché místo, necháme dobře oschnout a vaříme stejně jako makaróny v horké osolené vodě asi 10 až 15 minut. Scedíme a lehce osmažíme na másle. Jako přílohu můžeme použít dušené nebo pečené maso, také je můžeme zapéci v troubě posypané kaškavalem (zapékáme do červena) anebo je můžeme podávat s různými omáčkami jako předkrm.